PÜF NOKTASI

VERTİGOYA İYİ GELEN, SİZİ ZORLAMAYACAK EGZERSİZLER

Vertigo son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan, kişinin, kendisinin veya etrafının döndüğü hissine kapıldığı bir rahatsızlıktır. Bu durum çoğu zaman baygınlık hali ile karıştırılabilir. Burada altına bastırarak söyleyeceğimiz husus, bu rahatsızlık yani Vertigo, erkenden gerekli önlemler alınıp tedavi edilmez ise kişinin hayatını kabusa çevirebilir. Vertigo’dan şikayetçi olan hastalar, genellikle, bu rahatsızlığı tarif ederken çok zorlanırlar. Çoğu Vertigo hastası baş dönmeleri ile beraber, bulantı, kusma, aşırı terleme ve anormal göz hareketlerinden şikayet ederler.

Vertigo belirtileri, başladıktan itibaren birkaç dakika sürebildiği gibi saatlerce hatta günlerce sürebilmektedir. Bazı kişilerde sabit ve sürekli bir halde görülürken, kimi zamanlarda da ataklar şeklinde görülebilir. Vertigo genellikle ani oturuş kalkışlar veya ters bir hareketle oluşabilir. Vertigo her ne sebepten olursa olsun öncelikle hekim tedavisi şarttır. Ancak, hekimin verdiği ilac tedavilerinin dışında, vertigo rahatsızlıklarından olan dengenin yerine gelmesini kolaylaştıracak hareketler de yapılabilir. Şimdi, sizi zorlamayacak ve kolay bir şekilde yapılacak bu hareketler ile vertigonun yaşattığı sıkıntıları kolayca atlatabilirsiniz.

Vertigoya İyi Gelen Göz ve Kafa Egzersizleri :

Yalnız bu hareketleri yapmak için acele etmeyin. Yavaş yavaş sindire sindire yapın bu hareketleri.

İlk olarak göz egzersizleri ile başlayabilirsiniz.

Önce tavana sonra yere bakarak hareketlere başlayabilirsiniz. İlk önce 5 kez ile başlayın ve sonra 20 ye kadar çıkabilirsiniz. Yavaş yapmaya başlayarak kendinizi iyi hissettikçe hareketi hızlandırın. Aynı hız mantığı ile başınızı oynatmadan sağa sola bakma hareketine geçin. Son göz egzersizi ise başınızı sabit tutup bir parmağınızı öne uzatın ve parmağınızı düzensiz oynatarak takip etmeye çalışın. Bu hareketi 1 dakika civarında yapın.

Kafa egzersizlerine geçebilirsiniz.

İlk olarak kafanızı gözleriniz açıkken sağa sola çevirin. Yukarıdaki 5-20 kez olayı ve yavaştan hızlanma bu hareketlerde de geçerli. İkinci kafa egzersizi ise kafanızı sağa sola yatırmak. Son 2 egzersiz ilk ikisi ile aynı. Tek farkı bu sefer aynı hareketleri gözleriniz kapalı şekilde yapmanız

BAŞ DÖNMESİ VERTİGO VE BELİRTİLERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu