PÜF NOKTASI

Bu Yöntemle diş taşlarından anında kurtulun!

Dişlere, diş etlerine, diş dolgusuna ve diş protezlerine tutunan yapışkan ve yumuşak bakteri tabakasına diş plağı denir. Bu plaklar tükürüğümüzde bulunan mineraller ile birleşerek sertleşir ve tartar denilen tabakayı meydana getirirler.

Zamanla sertleşen plaklar diş sağlımızı bozarak hayat kalitemize etki eder.Diş taşlarından doğal yollarla kurtulmak istiyorsanız işte diş taşından anında kurtulmanın yolları…

Diş tartarının diğer adı diş taşıdır. Dişlerde gıda kalıntısı birikmesi, bakteriler, genetik, diş ipi kullanmama, diş fırçalama alışkanlığı edinmeme gibi nedenlerden dolayı dişlerde zamanla tartar ve plak oluşumu gerçekleşir.

İşte diş tartarı, diş taşını temizlemek için doğal çözümler…

CEVİZ

Malzemeler

  • 40 gr ceviz kabuğu
  • 1 su bardağı su

Ceviz kabuğu antibakteriyel özelliği sayesinde dişteki tartar ve plaktan kurtulmanın en etkili ve doğal yöntemidir. Ceviz kabuklarını bir bardak suyun içine koyup 20 dk kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diş fırçanızı soğumuş olan bu suda 10 dakika bekletin. Bu suyla dişlerinizi fırçalayın. Günde 3 kez devam edin.

KARBONAT

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • Diş fırçası

Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde plak ve tartarı yok eder, ayrıca dişlerin beyazlamasına da yardımcı olur. Antrasit içeriği ile ağız içi pH seviyesini dengeler. Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar. Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi nazikçe bu karışımla fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün. Bu yönteme gün aşırı yani birer gün ara verip devam edin.

LİMON SUYU

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Diş fırçası

Limon suyu a-sidik içeriği sayesinde antimikrobiyal özelliği gösterir. Plak ve tartarın çözülmesine ve nihayetinde yok e-dilmesine yardımcı olur. Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Ardından diş fırçanızı yıkayın, limonlu suya daldırın. Bu su ile dişlerinizi ve diş et-lerini hafifçe ovun. Bir dakika bekleyip suyla ağzınızı durulayın.

ALOE VERA

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli
  • 4 tatlı kaşığı bitkisel gliserin
  • 4-5 yemek kaşığı karbonat
  • 10 damla limon yağı
  • 1 su bardağı su

Aloe vera bak-terilerin ürettiği serbest radi-kalleri uzaklaştırarak dişlerin ve diş et-lerinin iyileşmesini sağlayabilen yararlı an-tioksidanlar içerir Limon esansiyel yağı plak ve tartar neden bak-terilerden kurtulmak için kullanılabilecek harika bir an-timikrobiyal maddedir.

İnternetten yahut bitki satan yerden aloe vera bitkisi temin edip, yaprağı ke-sin ve içinden aloe vera jeli çıkarın. Pürüzsüz bir macun elde etmek için bütün malzemeleri karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi ovun. Ardından suyla ağzınızı çalkalayıp tükürün. Plak yok olana kadar 3-4 kez kullanın.

PORTAKAL KABUĞU

Portakalın kabuğunu soyup, birkaç parça portakalı blenderdan geçirip macun kıvamına getirin ve dişlerinize uygulayın. 1-2 dakika dişlerinizde bekletip suyla durulayın. Bunu haftada 2-3 kez devam edin. Portakal kabuğu, ağızda bulunan mikroorganizmlarla sa-vaş-maya yardımcı olur.

ÇİLEK

Malzemeler

  • Küçük bir domates
  • Çilek

Domates ve çileği blenderdan geçirip hamur haline getirin. Bu hamuru dişlerinize uygulayın ve beş dakika bekletin. Ağzınızı suyla durulayın. Haftada iki kez tekrarlayın.

SUSAM

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 diş fırçası

Bir yemek kaşığı susamı çiğneyin fakat yutmayın. Susam ağzınızdayken dişlerinizi kuru bir diş fırçasıyla fırçalayın. Ardından suyla durulayın. Haftada iki kez buna devam edin. Susam doğal peeling sayesinde dişlerinizi temizler.

BİBERİYE

2-3 damla biberiye esans yağını bir yemek kaşığı su veya zeytinyağına karıştırın. Bu karışımı ağzınız içinde 10 dakika boyunca çalkalayın. Tükürüp her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın. Bu karışımı yutmayın ve gargara yapmayın.Bu yöntemi günde 2 defa uygulayın.

PEYNİR

Peynir, diş plağına sebep olan asiti önlemeye yardımcı alkali salya üretimi sağlar. Dişleriniz etrafında koruyucu bir tabaka oluşturarak, diş plağına sebep olan asitin, dişlerinize za-rar vermesini önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu