PÜF NOKTASI

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Sadece 3 Geceye İhtiyacınız Var!

Cildimiz için oldukça faydalı olan patatesin suyunu çıkararak hazırlayabileceğiniz bu patates suyu maskesi ile yüzünüzdeki sivilcelerden ve gözaltı morluklarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Patatesin Cildimize Faydaları Patates; A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olduğu kadar potasyum, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum ve magnezyum mineralleri açısından da bir o kadar zengindir.

Antioksidan özelliği olan bir besin kaynağıdır. Patatesin suyunu çıkartıp tükettiğinizde bağışıklık sisteminiz güçlenir ve vücudunuzdaki zararlı toksinlerden arınmış olursunuz.

Patates suyu ile selülitli kısımlarınıza kompres uygulaması yapıp masaj yaptığınızda; selülitlerinizden yavaş yavaş arınma fırsatını yakalamış olursunuz.Patates suyu maskesini bir parça pamuk yardımıyla cildinize sürdüğünüzde; cildinizdeki kırışıklıkların ve lekelerin azalmasına yardımcı olarak cildinizi daha genç bir görünüme kavuşturmuş olursunuz.

Eğer güneş yanığınız olup bu durumdan şikayetçi iseniz; soğutmuş olduğunuz patates suyunu yanık olan bölgeye hafifçe sürerseniz sızınızı ve acınızı hafifleterek o bölgeye ferahlama fırsatı verirsiniz. Göz çevrenizde bulunan koyu renkli halkalarınızdan kurtulmak için; yatmadan önce her gece patates suyuna iki parça pamuğu batırıp gözlerinizin üzerine yerleştirmenizi öneririz.

Bir süre bu şekilde dinlenin. Bu uygulamayı düzenli olarak 1 hafta boyunca uyguladığınızda koyu halkalarınızın yok olmaya başladığını fark edeceksiniz. Gözlerinizdeki şişliklerden şikayetçi iseniz de bu uygulamayı aynen yapmanız olumlu sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Patates Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

İki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve bununla yüzünüzü yıkayın. Geriye kalan posasını gözaltlarına ve burun üzeri de dahil olmak üzere yüzünüze yayın.

Yarım saat sonra yüzünüzü temizleyin, pürüzssüz ve mermer gibi bir cildiniz olacak. Sivilceyi engelliyor, ciltteki kırmızılıkları ve gözaltı morluklarını yok ediyor. Burun üzerini tertemiz yapıyor. Dinlenmiş bir görünüm veriyor. Özellikle dışarı çıkmadan evvel yapılınca , sanki yüze pudra sürmüş gibi oluyor. Bunu hergün yapmak çok faydalıdır…

Patates limon yüz maskesi tarifi nasıl yapılır

Bu yüz maskesi sadece siyah lekeleri, koyu lekeleri ve sivilce izlerini kaldırmakla kalmaz aynı zamanda cildinizde muhteşem bir parlaklık bırakır, cildinizi parlaklaştırarak doğal tonunu geri getirir ve lekeleri giderir!

Malzemeler

  • Patates
  • 1 adet Limon – yarım dilim

Tarif

Patates kabuğunu soyun Küçük parçalara kesin ve blendera koyun. Karıştırın Şimdi bir süzgeç yardımı ile patates suyunu temiz bir kaba koyun Limon suyunu ekleyip karıştırın.

Pamuklu bir topun yardımı ile, bu yüz maskesini yüzünüze ve özellikle de etkilenen alanlara uygulayın. Kurumaya bırakmak için yaklaşık 10 dakika yüzünüzde bekletin.

Su ile yıkayın En iyi sonucu elde etmek için haftada bir gün bunu iki kez yapın.

Bu iki maskeyi dönüşümlü olarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu